Program


Bagdy Emőke: Férfisors, női sors, párkapcsolati harmónia

Bagdy Emőke: Férfisors, női sors, párkapcsolati harmónia

Bagdy Emőke: Férfisors, női sors, párkapcsolati harmónia című előadását láthatják és hallhatják a
2019. október 29-én, kedden 18 órától a KMO Művelődési Központban.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 29. kedd, 18:00


Ezen előadásában a nő és férfi egymáshoz viszonyuló kapcsolatát tárja fel, megvizsgálva alapvető biológiai és kulturális jellegzetességeiket, különbségeiket. A nő és férfi mégis egymásra vannak utalva a fajfenntartás érdekében. „A nő azt akarja, hogy a férfi gondoskodjon róla, hallgassa őt meg, mondja neki, hogy mennyire szereti. A férfi pedig arra vágyik, hogy a nő bízzon benne, fogadja őt el olyannak, amilyen és értékelje. A legjobb az a párkapcsolat, ahol a nő nem féltékeny, megbízik a férfiban” – állítja a Professzor Asszony.

Manapság azonban mindkét nemnek meg kell küzdenie egy paradoxonnal, ami a félre értelmezett emancipációból ered, sokan ugyanis összekeverik az egyenjogúságot az egyenrangúsággal és mindenkit a férfi értékek alapján mérnek. A helyzet miatt a férfiak és nők egyaránt frusztráltak és a mentális problémák széles tárháza sújtja mindkét felet, holott csak el kellene fogadniuk a nyilvánvalót: “Állítom, hogy a férfi a teremtés koronája! Lehet és legyen is a teremtés koronája – feltéve, ha mi nők koronázzuk meg. Csak akkor lehet a férfi a teremtés koronája, ha élete párját ő is királynővé koronázza.” Ezen gondolatmenet alapján Prof. Dr. Bagdy Emőke szerint meg kell hagyni mindkét nemet a saját szerepében tündökölni, hogy kiegészítve egymást együtt lehessenek tökéletesek.

Ajánlatunk


2024-ben, havonta egy alkalommal folytatódnak a Görög estek a Mydros Együttes közreműködésével.

Ez a nap az AztaBanda alkotásról szól, egy mesével színesített kézműves foglalkozásról. Ha szeretnéd, hozd el kedvenc plüssmackódat is!

Ajánló


2024. március 23-án, 9-12 óra között játékos húsvétra hangolódásra hívjuk a KMO-ba a családokat.

Az idén 25 éves együttes ebben az évben - május 24-én, 19 órától - ellátogat Kispestre is. Az előadás a…

2024 márciusában és áprilisában Saly Noémi irdalom- és Budapest-történész előadásait hallgathatják meg a KMO-ban, valamint kedvezményesen megvásárolhatják és dedikáltathatják a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!