Program


Dr. Susa Éva előadása - A Kálvin téri kripta titkai

Dr. Susa Éva előadása - A Kálvin téri kripta titkai

2023. szeptember 12-én, kedden 18 órától Dr. Susa Éva: A Kálvin téri kripta című előadását tekinthetik az érdeklődők. Az előadás Budapest 150. évfordulójához kapcsolódó érdekességgel várja a látogatókat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 12. kedd, 18:00

DR. SUSA ÉVA: A KÁLVIN TÉRI KRIPTA TITKAI

A Kálvin téri református templom alatti kripta 2013-as feltárása számos kuriózummal szolgált. A XIX. század elejétől temetkeztek ide több mint száz éven át a korszak hírességei, mint a politikus, báró Wesselényi Miklós, az író Fáy András és zeneszerző fia, Gusztáv, további egyházi méltóságok, Báthori Gábor, Török Pál és orvosok és természetesen hölgyek, mint a talányos sorsú Zichy-Ferraris Manóné (Charlotte Strachan), kisgyermekek…összesen 79-en. Életrajzukról, a pesti református közösség történetéről és templomának, városrészének történetéről mesél Dr. Susa Éva igazságügyi antropológus.

Ajánló


A Molnár Bűvésziskola gálaműsora, melyen a bűvésztanoncok mutatkoznak be, ráadásul Szent Iván varázslatos és bűbájos éjjelének előestéjén!

A Budapest 150 programsorozat keretén belül tavasszal és nyáron három különleges ismeretterjesztő előadást láthatnak a KMO-ban, Katona Csaba történész tolmácsolásában.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!