Program


Kispesti Újévi koncert 2022 - Illúzió a szerelem
2

Kispesti Újévi koncert 2022 - Illúzió a szerelem

Jacobi Viktor Budapesten született, Zeneakadémiát végzett zeneszerző volt. A kezdetektől kezdve a könnyebb műfajnak hódolt. Legsikeresebb darabjai a Leányvásár és a Sybill. Később New Yorkban telepedett le és hamar népszerűvé vált az Egyesült Államokban, a legjobb zeneszerzők között tartották számon a Broadway-n, de mégsem lett egyik műve sem olyan világhírű, mint az említett két operett.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 30. vasárnap, 16:00

ILLÚZIÓ A SZERELEM - KISPESTI ÚJÉVI KONCERT 2022

ünnepi koncert két részben

2022-ben a következő művészei jönnek el hozzánk: Kiss Zoltán, Domoszlai Sándor, Teremi Trixi és Vörös Edit. Műsorukban Jacobi Viktor halálának 100 éves évfordulójára is emlékezünk egyben.

Jacobi Viktor Budapesten született, Zeneakadémiát végzett zeneszerző volt. A kezdetektől kezdve a könnyebb műfajnak hódolt. Legsikeresebb darabjai a Leányvásár és a Sybill. Később New Yorkban telepedett le és hamar népszerűvé vált az Egyesült Államokban, a legjobb zeneszerzők között tartották számon a Broadway-n, de mégsem lett egyik műve sem olyan világhírű, mint az említett két operett. Korai – 38 évesen – halála megakadályozta a további szép muzsikák megalkotásában. Ha csak az Illúzió a szerelem, vagy a Kettecskén dallamait felidézzük, fájó, hogy egy ilyen szép karrier betegség miatt félbemaradt. Ezen a szép délutánon mindenesetre felidézzük az egyik legjobb operettszerzőnk muzsikáit.

A szünetet követően a Kispesti Obsitos Fúvószenekar ünnepi, hagyományos koncertjére kerül sor, amely minden évben nagy népszerűségnek örvend és hatalmas siker. Különösen az újévi koncerteken, elsősorban Bécsben elhangzó Radetzky induló, amely a kispesti eseményről sem hiányozhat és amely keretében a közönség, tapsával is részesévé válik a műsornak. Ez valószínű, most sem lesz másként.

Karmester: Nagy Zsolt Gábor

Műsorvezető: Zelinka Tamás

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!