Program


Világjáró - Ismeretterjesztő előadás Radics Tamással - Kaukázus - Mitikus csúcsokon két földrészen

Világjáró - Ismeretterjesztő előadás Radics Tamással - Kaukázus - Mitikus csúcsokon két földrészen

2022-ben új ismeretterjesztő úti-sorozat indult a KMO-ban, Radics Tamás túravezető előadásában, "VILÁGJÁRÓ" címmel.
A több részes előadássorozat vezetője Radics Tamás, aki 2015-óta foglalkozik túravezetéssel.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 24. kedd, 18:00

Az utak során mindig nagy hangsúlyt fektet az ismeretterjesztésre, hogy az élmények mellé valami pluszt is tudjon nyújtani. Mottója, hogy a kaland által átitatott élmények és emlékek, amelyeket a kirándulások és az utazások adnak nekünk, a legfontosabb motiváló erők közé tartoznak. 2022-ben Ugandába, Kis-Antillákra, Kirgizisztánba és Kárpátokba utaztunk, 2023-ban  Grúziába, majd Nepálba, Madeirara, Erdélybe, Malájziába, végül Tanzániába , Felvidékre, Kaukázúsra és Marokkóba látogatunk képzeletben.

Az októberi alkalommal a Kaukázus kerül fókuszba

A Kaukázus vidéke egyike földünk leginstabilabb régiójának. Politikai értelemben véve Oroszország, Grúzia és Azerbajdzsán osztozik a több mint 1100 km hosszú, Európát Ázsiától leválasztó hegységen, nyelvi-etnikai tekintetben azonban Eurázsia legsokszínűbb területe. Nagy- és középhatalmak pufferzónája, iszlám és keresztény világ varasodási sávja, nem utolsó sorban pedig az "expedíciós hegymászással" kacsingatók kultikus játszótere. Kabard-és Balkárföld területén emelkedik "Európa" legmagasabb csúcsa az 5642 m magasságú Elbrusz, 180 km-re tőle a Grúz oldalon pedig az 5047 m magas Kazbek. Mindkettő hegy a környezetükből hirtelen kiemelkedő vulkanikus óriás, amelyek megmászása több napos igénybevételt, akklimatizációt, sátrazást és persze megannyi kihívást követel azoktól, akik a csúcsaira kívánnak lépni.

Ajánló


MICHAEL MCKEEVER: VÉGSZÓ című vígjátéka - a Rózsavölgyi Szalon jóvoltából - 2024. május 25-én szombaton 15 órától lesz megtekinthető a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!